Covid !

Hieronder trachten we jullie een overzicht te bezorgen van alle geldende maatregelen omtrent veilig sporten met Covid-19

TRAININGEN

Naar aanleiding van de geldende maatregelen zal het judoseizoen pas van start gaan op woensdag 9 september 2020. We zijn ongelofelijk blij dat we ondanks de huidige COVID-19 situatie toch kunnen opstarten in een iets of wat normaal patroon. Vanzelfsprekend zal dit gepaard gaan met een aantal extra veiligheidsmaatregelen en richtlijnen die hieronder worden toegelicht. Deze richtlijnen zijn conform de richtlijnen van Judo Vlaanderen (d.i. de voormalige VJF) en de gemeente Boechout.

GROEP 1

Groep 1 kan zonder probleem trainen in hun bubbel met een maximum van 50 judoka’s en dit met contact. Ze zullen trainen in de dojo. Deze judoka’s moeten zich ook niet op voorhand via een Doodle voor de trainingen inschrijven.

GROEPEN 2 EN 3

Voor groepen 2 en 3 is er samen met de gemeente gekozen om uit te wijken naar zaal de Sneppe (d.i. de polyvalente zaal onder de dojo) aangezien deze groter is en we daar met een maximum van 30 judoka’s inclusief trainers met contact mogen trainen.

Alle judoka’s van deze groepen dienen zich in het kader van de contacttracing op voorhand in te schrijven via de Doodle en dit ten laatste 24 uur voor aanvang van de training. Men kan onmogelijk komen trainen als men zich niet heeft geregistreerd ! We verwachten dat iedereen die zich registreert ook aanwezig zal zijn op de trainingen.

DOODLE GROEP 2
DOODLE GROEP 3

AANGEPASTE TRAININGSUREN

Voor alle groepen zijn de trainingsuren lichtjes gewijzigd zodat we tussen de verschillende trainingen de matten kunnen ontsmetten. De exacte uren vinden jullie terug in onderstaand overzicht*:

Woensdag Vrijdag Waar?
Groep 1 17:45 - 18:45 17:45 - 18:45 DOJO
Groep 2 19:00 - 20:15 19:00 - 20:15 DE SNEPPE
Groep 3 20:35 - 22:00 20:35 - 22:00 DE SNEPPE

*: Controleer zeker je mailbox nog eens om zeker te zijn in welke groep je vanaf nu traint.

GELDENDE REGELS JCB COVID-19

• In geval van ziektesymptomen (een grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop of ongewone vermoeidheid) of terugkeer uit risicogebieden (oranje en rode gebieden) verwachten we van ieder lid spontane toepassing van de geldende zelfquarantaineregels van 14 dagen (en dus geen aanwezigheid op training).
  • Blijf thuis als een huisgenoot symptomen heeft of positief testte op het virus.
  • Aanwezigheden worden opgenomen door de clubverantwoordelijke voor de navolging van de contacttracing.
  • Er worden geen ouders tijdens de trainingen toegelaten in de dojo of zaal de Sneppe. Ze mogen zich wel naar Grand Café Sneppenbos begeven.
  • Zowel de sporthal als de club zelf voorziet ontsmettingsgel. De judoka’s ontsmetten hun handen en voeten bij aanvang en op het einde van elke training.
  • Judoka’s komen maximum 10 minuten voor aanvang van de training aan en verlaten na de training meteen de dojo of zaal de Sneppe langs de aangegeven looproute.
  • Tussen de trainingen door worden de matten ontsmet.
  • Bij aankomst, vertrek en verplaatsing binnen de sporthal én in de dojo dienen +12-jarigen steeds een mondmasker te dragen.
  • Er kan voorlopig geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en er is dus ook geen mogelijkheid om te douchen.
  • Judoka’s van groep 2 en 3 dienen zich verplicht op voorhand via het online inschrijvingssysteem in te schrijven (zie hierboven).
  • Inschrijven dient te gebeuren ten laatste 24 uur voor aanvang van de training. Men kan onmogelijk komen trainen als men niet op voorhand is geregistreerd. We verwachten dat iedereen die zich registreert ook aanwezig zal zijn op de trainingen.

Uiteraard zijn deze richtlijnen onder voorbehoud en afhankelijk van de evolutie van de Covid-19 pandemie. De richtlijnen kunnen versoepelen of verstrengen. We benadrukken wel dat we deze geldende richtlijnen zeer streng zullen toepassen. Wij tolereren geen afwijkingen hiervan!