Covid !

Hier trachten we jullie een overzicht te bezorgen van alle geldende maatregelen omtrent veilig sporten met Covid-19. Hou dit goed in de gaten zodat je steeds op de hoogte bent.

De maatregelen voor sportbeoefening werden versoepeld, wat het mogelijk maakt om onze trainingen en vooral de indeling van de groepen terug wat ‘normaler’ te laten verlopen. Hieronder vind je alle info.

Let erop dat je steeds 10 minuten op voorhand ter plaatse bent zodat we de circulaties op een veilige wijze kunnen laten verlopen. We verzamelen zoals we dat tot dusver deden, onderaan de buitentrap, vanwaar de trainers je meenemen naar de sportlocatie.

Veel plezier!

Groep A en B - 18.00u - 19.00u

GROEPEN A EN B trainen de komende week verder zoals dat tot dusver gebeurde (zelfde uur en zelfde locatie). Er wordt getraind op woensdag 12 en vrijdag 14 mei. Deze trainingen staan volledig in het teken van de komende examens, zie dus dat je zeker aanwezig bent om alle technieken nog eens te kunnen overlopen.

De week erop, dus op woensdag 19 of vrijdag 21 mei, vind je examen plaats. De exacte datum en je examenpartner (uke) word je eerstdaags gemeld. Er zijn deze week geen trainingen, dus enkel wie een examen komt afleggen is aanwezig.

Vanaf woensdag 26 mei worden groepen A en B samengevoegd tot 1 groep. Ze trainen bovendien vanaf dan steeds buiten. Doe dus normale sportkledij aan maar vergeet zeker niet je judovest en gordel mee te brengen.

Groep C en D 19.15 - 20.30u

GROEPEN C EN D trainen de komende week verder zoals dat tot dusver gebeurde (zelfde uur en zelfde locatie). Er wordt getraind op woensdag 12 en vrijdag 14 mei. Deze trainingen staan volledig in het teken van de komende examens, zie dus dat je zeker aanwezig bent om alle technieken nog eens te kunnen overlopen.

Vanaf woensdag 26 mei worden groepen C en D samengevoegd tot 1 groep. Ze trainen bovendien vanaf dan steeds buiten. Doe dus normale sportkledij aan maar vergeet zeker niet je judovest en gordel mee te brengen.

Groep E en F 20.30 - 21.45u

De judoka’s in GROEPEN E EN F worden vanaf nu samengevoegd tot 1 groep en trainen samen met GROEP G elke woensdag en vrijdag (dus ook de komende week) van 20.30u tot 21.45u.

Voor groep G zijn er dus geen zaterdagtrainingen meer. Ook het inschrijven via een Doodle is niet langer vereist.

Deze twee groepen zijn nog niet volzet. Wie alsnog wil meedoen, kan aan de trainers vragen of er nog een plaatsje vrij is. Het wordt alleszins afwisselend en leuk!

Covid-19 maatregelen

Om de trainingen binnen de huidige COVID-19 omstandigheden te kunnen laten plaatsvinden, blijven een aantal veiligheidsmaatregelen en richtlijnen van kracht. Deze richtlijnen zijn conform de richtlijnen van Judo Vlaanderen en de gemeente Boechout.

• In geval van ziektesymptomen (een grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop of ongewone vermoeidheid) of terugkeer uit risicogebieden (oranje en rode gebieden) verwachten we van ieder lid spontane toepassing van de geldende zelfquarantaineregels (en dus geen aanwezigheid op de trainingen).
  • Blijf thuis als een huisgenoot symptomen heeft of positief testte op het virus.
  • Aanwezigheden worden opgenomen door de clubverantwoordelijke voor de navolging van de contacttracing.
  • Er worden geen ouders tijdens de trainingen toegelaten in de dojo of zaal de Sneppe, noch langs de sportterreinen. Bovendien mag slechts 1 ouder of begeleider het kind brengen en halen.
  • Zowel de sporthal als de club voorzien ontsmettingsgel. De judoka’s ontsmetten hun handen bij aanvang en op het einde van elke training.
  • Judoka’s komen maximum 10 minuten voor aanvang van de training aan en verlaten na de training meteen de dojo of zaal de Sneppe langs de aangegeven looproute.
  • De trainers dragen steeds een mondmasker en maken geen contact met de judoka's.
  • Er kan voorlopig geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en er is dus ook geen mogelijkheid om te douchen.

Uiteraard is dit alles onder voorbehoud en afhankelijk van de evolutie van de Covid-19 pandemie. De richtlijnen kunnen versoepelen of verstrengen. We benadrukken wel dat we deze geldende richtlijnen zeer streng zullen toepassen. Wij tolereren geen afwijkingen hiervan!

Heb je nog vragen over sommige maatregelen?

Aarzel niet om ons te contacteren!