Covid !

Hieronder trachten we jullie een overzicht te bezorgen van alle geldende maatregelen omtrent veilig sporten met Covid-19

Omwille van Covid gaan de trainingen gepaard met een aantal extra veiligheidsmaatregelen en richtlijnen die hieronder worden toegelicht. Deze richtlijnen zijn conform de richtlijnen van Judo Vlaanderen (d.i. de voormalige VJF) en de gemeente Boechout.

GROEP 1

De coronamaatregelen laten toe dat we 18/11/2020 de trainingen terug opstarten voor groep 1. In de dojo en met dezelfde maatregelen die reeds van kracht waren. We hebben de geldende regels hieronder nog eens op een rijtje gezet.

De trainingen zullen terug op de normale uren plaatsvinden, dus tussen 18u00 en 19u00.
Goed nieuws voor onze jongste judoka's dus!
We zien elkaar volgende week woensdag 18/11 om 18u00 op de tatami.

GROEP 2

Goed nieuws voor leden van groep 2 die geboren zijn in 2008, 2009, 2010 en 2011. Zij kunnen, in overeenstemming met de maatregelen van de Vlaamse overheid, in januari terug starten met judotrainingen.
Op volgende dagen zijn zij terug welkom in de dojo, van 19.15u tot 20.30u:
woensdag 6/01
woensdag 13/01
woensdag 20/01 en vrijdag 22/01
woensdag 27/01 en vrijdag 29/01

Voor de andere leden uit groep 2 (+12 jaar) en voor de leden van groep 3 is er voorlopig nog geen training in Sneppenbos. De huidige coronamaatregelen laten dit niet toe. Voor hen blijven we dus aangewezen op thuis- en onlinetrainingen.

GROEP 3 (en +12j in groep 2)

Samen trainen in Sneppenbos kan nog niet, maar dat betekent niet dat we op onze luie zetel moeten blijven zitten. Blijf bewegen en sporten zodat we binnen enkele weken terug fit en gezond op de tatami staan.

Om jullie daarbij te helpen voorzien we online trainingen elke vrijdag om 20u00. De trainingen duren ongeveer 1 uur. Aanstaande vrijdag 13/11/2020 starten we ermee, hopelijk ben je erbij!
De link naar de online trainingen (via Zoom) wordt op voorhand in onze Facebook groep gezet. Wie geen Facebook heeft, kan ons dit steeds laten weten zodat we je opnemen in een WhatsApp groep waarin we alle nieuwsbrieven en links zetten. Deze groep is louter een postbus, je kan zelf geen berichten posten.

Verder wordt elke maandag een workout op Facebook en in de WhatsApp groep gezet, zodat je ook tijdens de week kan trainen. Veel plezier ermee. Filmpjes en foto's mogen steeds in de Facebook groep gepost worden.

AANGEPASTE TRAININGSUREN

Voor alle groepen zijn de trainingsuren lichtjes gewijzigd zodat we tussen de verschillende trainingen de matten kunnen ontsmetten. De exacte uren vinden jullie terug in onderstaand overzicht*:

Woensdag Vrijdag Waar?
Groep 1 18u00 - 19u00 18u00 - 19u00 Dojo
Groep 2 (-12 jarigen) 19u15 - 20u30 19u15 - 20u30 Dojo
Groep 3 en +12j groep 2 / 20u00 Thuis - online

*: Controleer zeker je mailbox nog eens om zeker te zijn in welke groep je vanaf nu traint.

GELDENDE REGELS JCB COVID-19

• In geval van ziektesymptomen (een grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop of ongewone vermoeidheid) of terugkeer uit risicogebieden (oranje en rode gebieden) verwachten we van ieder lid spontane toepassing van de geldende zelfquarantaineregels van 14 dagen (en dus geen aanwezigheid op training).
  • Blijf thuis als een huisgenoot symptomen heeft of positief testte op het virus.
  • Aanwezigheden worden opgenomen door de clubverantwoordelijke voor de navolging van de contacttracing.
  • Er worden geen ouders tijdens de trainingen toegelaten in de dojo of zaal de Sneppe.
  • Zowel de sporthal als de club zelf voorziet ontsmettingsgel. De judoka’s ontsmetten hun handen bij aanvang en op het einde van elke training.
  • Judoka’s komen maximum 10 minuten voor aanvang van de training aan en verlaten na de training meteen de dojo of zaal de Sneppe langs de aangegeven looproute.
  • Tussen de trainingen door worden de matten ontsmet.
  • Bij aankomst, vertrek en verplaatsing binnen de sporthal én in de dojo dienen +12-jarigen steeds een mondmasker te dragen.
  • Er kan voorlopig geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en er is dus ook geen mogelijkheid om te douchen. Wie in zijn judogi naar de training komt, draagt er iets overheen zodat die niet vuil wordt.

Uiteraard zijn deze richtlijnen onder voorbehoud en afhankelijk van de evolutie van de Covid-19 pandemie. De richtlijnen kunnen versoepelen of verstrengen. We benadrukken wel dat we deze geldende richtlijnen zeer streng zullen toepassen. Wij tolereren geen afwijkingen hiervan!