Covid !

Hieronder trachten we jullie een overzicht te bezorgen van alle geldende maatregelen omtrent veilig sporten met Covid-19

Op basis van de resultaten van onze vragenlijst (diej ontvangen hebt per mail) hebben we de judoka’s die de komende weken willen (en mogen) trainen in groepen verdeeld en de nodige infrastructuur gehuurd.

Ook tijdens de krokusvakantie, want dan trainen we gewoon door.

We voorzien elke woensdag en vrijdag twee trainingsmomenten, eentje om 18.00u en eentje om 19.15u, waarbij telkens verscheidene groepen tegelijk sporten. Hieronder vind je het overzicht met de namen, de uren en de locatie.

Deze NIEUWE GROEPSINDELING is van toepassing VANAF WOENSDAG 3 FEBRUARI.

Let erop dat je steeds 10 minuten op voorhand ter plaatse bent zodat we de circulaties op een veilige wijze kunnen laten verlopen. We verzamelen zoals we dat tot dusver deden, onderaan de buitentrap, vanwaar de trainers je meenemen naar de sportlocatie.

Groep A en B - 18.00u - 19.00u

Beide groepen trainen op hetzelfde ogenblik maar op een andere locatie. Groep A traint in de dojo op de eerste verdieping, groep B in de gelijkvloerse zaal De Sneppe waar we zorgen voor ruim voldoende judomatten.

Groep C, D en E19.15 - 20.30u

Ook de judotrainingen van groep C vinden plaats in zaal De Sneppe. De judomatten worden gedesinfecteerd tussen de trainingen van groepen B en C.

De judoka’s van 13 t.e.m. 18 jaar trainen buiten in sportkledij. Omdat de sportbubbels beperkt zijn tot maximaal 10 personen hebben we ze in twee groepen verdeeld: de jongsten in groep D en de oudsten in groep E. Beide groepen sporten samen maar strikt van elkaar gescheiden, zodat we het concept van de bubbels respecteren.

Deze twee groepen zijn nog niet volzet. Wie alsnog wil meedoen, kan aan de trainers vragen of er nog een plaatsje vrij is. Het wordt alleszins afwisselend en leuk!

Covid-19 maatregelen

Om de trainingen binnen de huidige COVID-19 omstandigheden te kunnen laten plaatsvinden, blijven een aantal veiligheidsmaatregelen en richtlijnen van kracht. Deze richtlijnen zijn conform de richtlijnen van Judo Vlaanderen en de gemeente Boechout.

• In geval van ziektesymptomen (een grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop of ongewone vermoeidheid) of terugkeer uit risicogebieden (oranje en rode gebieden) verwachten we van ieder lid spontane toepassing van de geldende zelfquarantaineregels (en dus geen aanwezigheid op de trainingen).
  • Blijf thuis als een huisgenoot symptomen heeft of positief testte op het virus.
  • Aanwezigheden worden opgenomen door de clubverantwoordelijke voor de navolging van de contacttracing.
  • Er worden geen ouders tijdens de trainingen toegelaten in de dojo of zaal de Sneppe, noch langs de sportterreinen. Bovendien mag slechts 1 ouder of begeleider het kind brengen en halen.
  • Zowel de sporthal als de club voorzien ontsmettingsgel. De judoka’s ontsmetten hun handen bij aanvang en op het einde van elke training.
  • Judoka’s komen maximum 10 minuten voor aanvang van de training aan en verlaten na de training meteen de dojo of zaal de Sneppe langs de aangegeven looproute.
  • De trainers dragen steeds een mondmasker en maken geen contact met de judoka's.
  • Er kan voorlopig geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en er is dus ook geen mogelijkheid om te douchen.

Uiteraard is dit alles onder voorbehoud en afhankelijk van de evolutie van de Covid-19 pandemie. De richtlijnen kunnen versoepelen of verstrengen. We benadrukken wel dat we deze geldende richtlijnen zeer streng zullen toepassen. Wij tolereren geen afwijkingen hiervan!